Android 4.4 Samsung Galaxy S2

cyanfox

Ko čakamo posodobitve za naše mobilne naprave, se lahko krepko načakamo, da jih bomo dobili uradno s strani proizvajalcev oziroma operaterjev naših mobilcev. Tukaj imamo srečo, da so na voljo ti. “custom romi” za naše naprave. Nekateri so boljši (stabilnejši) kot drugi, a če delamo po pameti, dobimo stabilno različico operacijskega sistema Android, ki bo deloval občutno hitreje kot ti. “stock rom”, ki ga dobimo naloženega ob nakupu mobilca.

Kar je potrebno opozoriti je to, da z nalaganjem custom romov izgubimo garancijo (neumno, a tako pač je).

Pred časom sem že pisal o namestitvi custom roma na svoj Samsung Galaxy S2. Cyanogenmod sem uporabljal vse do različice 10.1.3. Ker pa zaenkrat še niso naredili njihovega roma, ki bi baziral na Android 4.4 (uradno) za moj S2, sem poiskal alternativo, ki je morala seveda biti identično odlična kar se tiče hitrosti in stabilnosti sistema.

CyanFox
CyanFox bazira ravno na Cyanogenmod 11 in Android 4.4.2. Sladko.

Če imate na vašem mobilcu že nameščen zadnjo različico CM 10.1.3 je postopek sila enostaven. Spodnji postopek velja samo za model Samsung galaxy S2 GT-I9100.

1. CWM-based Recovery (za Samsung Galaxy S2 GT-I9100)
CWM recovery morate imate nameščen vsaj v6.0.4.5, saj v nasprotnem primeru, vam posodobitev ne bo delovala. Odklikajte na GS2R in si prenesite zahtevani CWMR. Po prenosu zip prenesite na vašo SD kartico in izklopite mobilca.

Zaženite mobilca v ti. “recovery način”. To naredite tako, da pridržite gumb “višanje glasnosti + gumb domov + gumb za vklop”. Iz menija izberite “install zip” in nato “choose zip from sdcard1”. Potrdite namestitev. Ko je CWMR posodobljen, ponovno zaženite mobilca.

2. CyanoFox in GAPPS
Prenesite CyanoFox 2.0.2 in GAPPS, ter oboje skopirajte na SD kartico mobilca in nato ponovno zaženite vaš S2 v ti. “recovery način”. Iz menija izberite “install zip” in nato “choose zip from sdcard1″.  Najprej izberite zip CyanFox-2.0.2-i9100.zip in po zaključeni posodobitvi še CyanFox-Gapps-2013-12-15.zip.

Sedaj lahko ponovno zaženete vaš S2.

S tem smo naredili ti. “umazano nadgradnjo”, ki je pri meni pustila vse aplikacije in nastavitve kot sem jih imel na prejšnjem sistemu. Če želite, začeti vse na sveže, morate pred koraki točke 2. v CWM izbrati “wipe data/factory reset” in “wipe cache partition”. S tem boste dosegli to, da boste imeli čisto svež CyanoFox, v katerem boste mogli ponovno vnesti vse podatke, nastavitve in uporabniške račune, ter na sveže namestiti programe. Odvisno od vaših želja. Po želji bi človek dejal. :)

CyanoFox je na voljo za kar nekaj naprav. Celoten seznam najdete tukaj. Koliko je uporaben za druge naprave ne vem, na S2 GT-9100 deluje več kot odlično.

4 odzivi na “Android 4.4 Samsung Galaxy S2

 1. peter

  kaj narediti z telefonom če je nadgrajen samo z uradnimi updejti od samsunga ?

  A je tak telefon dejansko varnostno nevaren

  Odgovori
 2. Marko Avtor prispevka

  Se opravičujem za malce pozen odgovor.

  Odvisno za kater telefon gre.

  Cyanogenmod / Cyanfox je “propadel” projekt ampak je ponovno zaživel z LineageOS. Če je za tvoj telefon razvita različica, je definitivno za razmisliti o namestitvi le-tega (tako funkcionalno, kot varnostno). Sem sam namestil njihov 14.1 sistem (Android Nougat 7.1) na Samsung Galaxy S3 in zadeva dela več kot odlično.

  Link: http://wiki.lineageos.org/devices.html

  Bom pa v kratkem napisal en prispevek za stran http://mobilia.si (še ta teden), tako da si boš lahko več na to temo prebral tam…

  Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja