iPhone SE

…ali kako se vračam na manjše mobilne naprave.

iPhone SE

Zadnja leta se dogaja, da proizvajalci mobilnih naprav (za moje pojme) pretiravajo z velikostjo mobilnih naprav (predvsem pri mobilnih telefonih). Vse super, fino in fajn da se vidi več. Ampak ali je več res bolje? Za moje pojme nikakor ne.

Za svoje delo in osebno življenje potrebujemo mobilnik in ker pač brez njega ne gre, si vsak lasti takega, ki mu najbolj ustreza. Do slabega meseca nazaj sem si lastil iPhone 6, ki mi je služil odlično a konstantno me je motilo sledeče:

  • Velikost zaslona: 4.7″ (11,94 cm)
  • Dimenzije telefona: 138.1 x 67 x 6.9 mm

Rokovanje z eno roko nemogoče. Nošenje v žepu neprijetno. Milorečeno za moje pojme prevelika zadeva. Glede na to, da mi je iOS povšečen mi do pred kratkim kaj drugega tudi ni preostalo. Sem že malo pogledoval po taboru malega zelenega robotka (Android) a so vse naprave podhranjene če gledamo 4″ zaslone. Zato sem iPhone 6 uporabljal kar nekaj časa.

Do sedaj. Kar me je najbolj navdušilo pri tem modelu iPhone-a je to, da ga niso podhranili z drobovjem (če odmislim slabšo selfie kamero in 3D touch v primerjavi z iPhone 6S). Vse ostalo je skoraj identično. iLike & iBuy. Da vas ne bom dolgočasil s samimi specifikacijami, si lahko pogledate spodnjo primerjalno tabelo (iPhone SE vs iPhone 6S vs iPhone 6S Plus): GSMA.

Po prehodu iz večjega na manjši zaslon je bilo za pričakovati nekaj prilagajanja, a nič drastičnega. Nekaj t.i. typov na začetku zaradi manjše tipkovnice, a se hitro privadiš. Občutek v roki in v žepu kot noč in dan. Telefon je odziven in deluje brez zatikanja. Kljub nekoliko manjši kapaciteti baterije mi zdrži brez problema čez cel dan brez dodatnega polnjenja. Z lahkoto lahko rečem, da se ravno ne trudim prihraniti baterijo, a zadeva z največjo lahkoto prenese moje dnevno tapkanje e-pošte/skype/whatsapp/9gag potreb. Odlično.

Sam design SE-ja je identičen verziji iPhone 5/S iz leta 2012 (zadnji industrijski design Appla). Meni daleč najboljša oblika. Subjektivno kakopak.

Za konec pa še nekaj slik in primerjava z iPhone 6 dimenzijami. Za vsa dodatna pojasnila pa sem na voljo pod komentarje ;).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.