Samsung Galaxy S2 in CyanogenMod 9

Pred kratkim sem si končno omislil malo hitrejši Android mobilnik (prej sem bil kar nekaj časa lastnik Motorole Milestone) in sem se odločil, da bo le-ta Samsung Galaxy S2. Samo toliko da potrdim, je bil nakup več kot super in sem zadovoljen podolgem in počez.

Cyanogenmod

Preden karkoli “naredite” vašemu S2 naj izpostavim, da ne odgovarjam za nič, kar bi lahko šlo narobe pri namestitvi Cyanogenmod-a po mojem vodiču. :) Sem pa skoraj prepričan, da boste s tem početjem izgubili garancijo za mobilnik, tako da premislite. ;)

Pri namestitvi Cyanogenmod-a, boste na vašem mobilniku izgubili vse podatke, tako da pred tem postopkom naredite varnosto kopijo vsebine!

1. Potrebščine
– Cyanogenmod 9 za Samsung Galaxy S2 GT-I9100 dolpoteg
– Codeworx kernel z Clockworkmod Recovery dolpoteg
– Heimdall Suite 1.3.2 dolpoteg
– Google Apps dolpoteg
– Vstavljena MicroSD kartica v Samsung Galaxy S2

2. Postopek

2.1 Namestitev Clockworkmod Recovery-a
Izklopite vaš Samsung Galaxy S2. Ko je mobilnik izklopljen, ga priklopite na vaš PC preko micro-USB kabla.

Vaš S2 morate sedaj vklopiti v ti. “download mode”. To storite tako, da pridržite skupaj “gumb domov + znižanje glasnosti + gumb za vklop”. Ko se bo na S2 pokazala slika, da je mobilnik v ti. “download mode” zaženite na vašem PCju “zadig.exe”, ki ga najdete v paketu Heimdall in sicer v direktoriju “drivers”.

– kliknite na gumb “Options” in izberite “List all devices”
– izberite “Samsung USB composite device” ali “Gadget serial”
– kliknite “Install driver”

Ko je postopek končan, izklopite vaš S2 (pridržite tipko za vklop). Mobilnik nato ponovno zaženite v ti. “Download mode”. Razpakirajte Codeworx kernel v Heimdall mapo. Ko imate to narejeno, zaženite CMD in se premaknite z ukazom “CD” v mapo Heimdall in nato zaženite ukaz:

“heimdall flash –kernel zImage”

Na zaslonu se bo pokazal moder trak (indikator napredka postopka). S2 se bo po končanem postopku samodejno ponovno zagnal. Če je bilo vse izvedeno kot se zagre, imate sedaj uspešno nameščen Clockworkmod Recovery.

2.2 Namestitev Cyanogenmod 9

Izklopite vaš S2 in ga ponovno zaženite v ti. “Recovery mode”. To naredite tako, da pridržite gumb “višanje glasnosti + gumb domov + gumb za vklop”. S tem boste spravili vaš S2 v “Recovery mode”.

Na seznamu izberite “mounts and storage” in nato “mount USB storage”. Po seznamu se pomikate z gumbom za višanje in nižanje glasnosti, potrjujete pa z gumbom za vklop/izklop. Mobilnik morate imati seveda pri tem koraku še vedno priklopljen na vaš PC.

Ko bo sistem zaznal microSD kartico na njo skopirajte datoteki cm-9.1.0-galaxy2.zip in gapps-ics-20120317-signed.zip (v korenski imenik microSD kartice). Ko imate datoteki prekopirani, izklopite ti. pomnilniški način s potrditvijo “Unmount” opcije. Pomaknite se na osnovni zaslon recovery-a in izberite sledeče in potrdite:

– Wipe data/factory reset
– Wipe cache partition
– Install zip from sdcard > choose zip from SD card > cm-9.1.0-galaxy2.zip in gapps-ics-20120317-signed.zip
– Install zip from sdcard > choose zip from SD card >  gapps-ics-20120317-signed.zip

Ko imate te štiri korake narejene, se pomaknite nazaj na osnovni zaslon recovery-a in izberite “reboot system now”. S2 se bo ponovno zagnal in če je šlo vse kot po maslu, boste pred sabo zagledali začetno animacijo Cyanogenmod-a 9 in seveda naložitev sistema. Če ne, imate problem :)

Če komu kaj ni jasno, pa kar pogumno pod komentarje ;)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.